Nairobi Kenia

Nairobi, gelegen in het hart van Kenia, is een dynamische metropool die bruist van energie en cultuur. Met een bevolking van meer dan 4 miljoen mensen is het de grootste stad van Oost-Afrika en een belangrijk knooppunt voor handel, financiën en transport. De naam Nairobi komt van het Masai woord “Enkare Nairobi”, wat “koele wateren” betekent, en verwijst naar de Nairobirivier die door de stad stroomt.

Geschiedenis

Nairobi werd in 1899 gesticht als een spoorwegdepot langs de Oeganda-Kenia spoorlijn. De stad groeide snel en werd in 1907 de hoofdstad van Brits Oost-Afrika. Na de onafhankelijkheid van Kenia in 1963 werd Nairobi de hoofdstad van de nieuwe republiek.

Bezienswaardigheden

Nairobi heeft een breed scala aan bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne attracties. Enkele van de meest populaire toeristische locaties zijn:

Het Nairobi National Park

Dit unieke park ligt binnen de stadsgrenzen van Nairobi en is het enige nationale park ter wereld met wilde dieren in de directe omgeving van een grote stad. Bezoekers kunnen hier op safari gaan en dieren zoals leeuwen, olifanten, neushoorns en giraffen in hun natuurlijke habitat bewonderen.

Het Nairobi National Park Kenia

Het Giraffe Centre

Dit centrum is een leuke plek om giraffen van dichtbij te zien en te voeden. Bezoekers kunnen ook meer leren over deze fascinerende dieren en hun bedreigde leefomgeving.

Giraffe Centre in Kenia

Het Karen Blixen Museum

Dit museum is gevestigd in het voormalige huis van de Deense schrijfster Karen Blixen, die bekend is van haar memoires “Out of Africa”. Het museum toont haar persoonlijke bezittingen en biedt een kijkje in haar leven en werk.

Het Nairobi Railway Museum

Dit museum vertelt het verhaal van de spoorwegen in Kenia en de belangrijke rol die ze hebben gespeeld in de ontwikkeling van het land.

Markten en wijken

Nairobi heeft een levendige marktcultuur. De grootste en beroemdste markt is de Maasai Market, waar bezoekers souvenirs, handwerk en traditionele kleding kunnen kopen. Andere populaire markten zijn de City Market en de Gikomba Market.

De stad is verdeeld in verschillende wijken, elk met zijn eigen karakter en sfeer. Enkele van de meest interessante wijken zijn:

  • Het Central Business District (CBD): Dit is het commerciële hart van Nairobi, met wolkenkrabbers, banken en winkels.
  • The Westlands: Deze wijk staat bekend om zijn chique restaurants, bars en nachtclubs.
  • Parklands: Dit is een groene wijk met veel ambassades en internationale scholen.
  • Kilimani: Deze wijk staat bekend om zijn koloniale architectuur en prachtige tuinen.
  • Karen: Deze buitenwijk is populair bij expats en herbergt het Karen Blixen Museum en het Giraffe Centre.

Eten en drinken

Nairobi heeft een gevarieerde gastronomische scene met restaurants die gerechten uit alle hoeken van de wereld serveren. Naast Keniaanse gerechten kunt u ook Ethiopisch, Indiaas, Chinees, Italiaans en vele andere keukens proeven.

Vervoer

Nairobi is goed bereikbaar met het vliegtuig, de trein en de bus. De luchthaven Jomo Kenyatta International Airport (NBO) is de grootste luchthaven van Oost-Afrika en heeft verbindingen met steden over de hele wereld. De stad heeft ook een uitgebreid netwerk van bussen en matatus (minibusjes) die alle wijken met elkaar verbinden.

Veiligheid

Zoals in elke grote stad is het belangrijk om voorzichtig te zijn in Nairobi. Vermijd ’s nachts alleen te lopen in verlaten gebieden en wees alert op zakkenrollers in drukke gebieden.

Tips voor een bezoek aan Nairobi

  • De beste tijd om Nairobi te bezoeken is tijdens het droge seizoen, van juni tot oktober of van december tot februari.
  • Zorg ervoor dat u een visum heeft voordat u naar Kenia reist.
  • De officiële taal van Kenia is Engels, maar Swahili wordt ook wijd gesproken.
  • De munteenheid van Kenia is de Keniaanse shilling (KES)
  • Zorg ervoor dat u altijd contant geld bij u heeft, want niet alle winkels

Nairobi Kenia video

Vakantie aanbiedingen Kenia

 1.384,00

Diamonds Leisure Beach is een 4 sterren accomodatie in Diani Beach. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1384.00 per persoon.

 221,00

Olifanten, giraffen en Out of Africa is een complete rondreis naar Kenia. u boekt deze reis direct bij onze partner 333 Travel. Nu vanaf EUR 221.00 per persoon.

 1.338,00

Coconut Beach Boutique is een 4 sterren accomodatie in Tiwi. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1338.00 per persoon.

 1.093,00

Travellers Beach en Club is een 4 sterren accomodatie in Mombasa. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1093.00 per persoon.

 2.603,00

Safari Discover Kenia is een complete rondreis naar Kenia. u boekt deze reis direct bij onze partner 333 Travel. Nu vanaf EUR 2603.00 per persoon.

 1.260,00

Voyager Beach Resort is een 4 sterren accomodatie in Mombasa. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1260.00 per persoon.