Beste Reistijd Kenia

Kenia, een land vol prachtige natuur en rijke cultuur, trekt elk jaar talloze avonturiers. Als je van plan bent om dit fascinerende land te bezoeken, is het kiezen van de juiste tijd van het jaar essentieel om ten volle te genieten van al zijn wonderen. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de beste reistijd in Kenia, zodat je jouw vakantie perfect kunt plannen.

  • Beste reistijd: juni t/m september, januari t/m februari
  • Aantal Zonuren: 2200-2600 zonuren per jaar
  • Temperatuur: tussen 11°C en 35°C
  • Zeewater temperatuur: tussen 26°C en 30°C
  • Regenval: 145 dagen per jaar en totaal 500-1200 mm regen
tempratuur Kenia per maand

Klimaat Kenia

Oranje gemiddelde max tempratuur
Blauw gemiddelde min tempratuur

beste reisrijd Kenia

Zonuren Kenia

Aantal gemiddelde zonuren per maand

Neerslag Kenia

Gemiddelde neerslag per maand

Het klimaat van Kenia: Variatie in temperaturen en neerslag

Kenia kent een divers klimaat, variërend van tropisch aan de kust tot gematigd in hoger gelegen gebieden. Dit resulteert in verschillende seizoenen en weerpatronen in verschillende delen van het land. Om de beste reistijd te kunnen bepalen, laten we eens kijken naar de belangrijkste regio’s:

De kust: Zon, zee en strand

Als je droomt van een zonnige en ontspannen vakantie aan zee, zijn de maanden januari tot en met maart en juli tot september ideaal voor een bezoek aan de kust van Kenia. Deze periodes bieden stabiel weer met veel zonneschijn en aangename temperaturen. Houd er echter rekening mee dat deze maanden ook drukker zijn vanwege toeristische pieken, dus boek je accommodatie op tijd!

Nationale parken: Wilde dieren en safari-avonturen

Als je gek bent op safaritochten en het spotten van wilde dieren, dan zijn de droge seizoenen de beste tijd om naar Kenia te gaan. In de Maasai Mara, Amboseli en Tsavo National Parks, waar de meeste safari’s plaatsvinden, vallen deze seizoenen tussen juli en oktober, en december tot maart.

Bergachtige gebieden: Kilimanjaro beklimmen

Als je avontuurlijker bent ingesteld en wilt genieten van adembenemende berglandschappen, overweeg dan een reis naar Mount Kenya of Mount Kilimanjaro. De beste tijd om deze bergen te beklimmen is tijdens de droge seizoenen van januari tot februari en juli tot september. Vergeet niet dat dit uitdagende klimtochten zijn, dus zorg ervoor dat je fysiek in goede conditie bent en neem een ervaren gids mee.

Andere factoren om te overwegen

Natuurlijk draait het niet alleen om het weer bij het bepalen van de beste reistijd voor jouw vakantie in Kenia. Hier zijn nog enkele andere factoren die je moet overwegen:

Toeristische drukte

Kenia is een populaire bestemming en trekt elk jaar veel toeristen aan. Als je liever de menigte vermijdt en van rust en stilte houdt, kun je overwegen om buiten het hoogseizoen te reizen. Hoewel het weer misschien iets minder stabiel is, kun je genieten van minder drukte en betere deals op accommodatie.

Wilde dierenmigratie

Een van de meest spectaculaire natuurlijke fenomenen in Kenia is de jaarlijkse migratie van wilde dieren, vooral gnoes en zebra’s, tussen de Maasai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania. Deze migratie vindt plaats tussen juli en oktober en biedt een unieke kans om duizenden dieren te zien trekken.

Vakantie aanbod Kenia

 1.485,00

Baobab Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Ukunda (Mombasa-Zuid). u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1485.00 per persoon.

 1.177,00

Southern Palms Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Diani Beach. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1177.00 per persoon.

 1.213,00

Sentido Neptune Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Mombasa. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1213.00 per persoon.