visum kenia

Visum Kenia: Alles wat je moet weten

Wil je naar Kenia reizen en heb je een visum nodig? Geen zorgen, wij hebben alle informatie die je nodig hebt om dit proces soepel te laten verlopen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een visum voor Kenia kunt verkrijgen, welke documenten je nodig hebt en welke kosten eraan verbonden zijn. Laten we beginnen!

Waarom heb je een visum nodig voor Kenia?

Als je van plan bent om naar Kenia te reizen, is het belangrijk om te weten dat de meeste nationaliteiten een visum nodig hebben. Een visum is een officieel document dat toestemming geeft om het land binnen te komen en te verblijven voor een bepaalde periode. Het hebben van een geldig visum is een vereiste om Kenia binnen te komen en te genieten van al het prachtige dat het land te bieden heeft.

Verschillende soorten visa

Voordat je een visum aanvraagt, is het belangrijk om te weten welk type visum het beste past bij jouw reisdoel. Kenia biedt verschillende soorten visa aan, afhankelijk van het doel van je bezoek. De meest voorkomende visa zijn:

 1. Toeristenvisum: Dit visum is bedoeld voor toeristen die Kenia willen bezoeken voor vakanties, sightseeing of familiebezoeken. Het toeristenvisum is meestal geldig voor maximaal 90 dagen.

 2. Zakelijk visum: Als je van plan bent om in Kenia te werken of zakelijke bijeenkomsten wilt bijwonen, heb je een zakelijk visum nodig. Dit visum stelt je in staat om zakelijke activiteiten uit te voeren en is meestal geldig voor maximaal 90 dagen.

 3. Studentenvisum: Als je van plan bent om in Kenia te studeren, heb je een studentenvisum nodig. Dit visum geeft je toestemming om in Kenia te verblijven gedurende de duur van je studieprogramma.

Het is belangrijk om het juiste type visum aan te vragen, afhankelijk van jouw specifieke reisdoel en de duur van je verblijf.

Aanvraagproces visum Kenia

Nu je weet welk type visum je moet aanvragen, lees verder om meer te weten te komen over het aanvraagproces. Het aanvragen van een visum voor Kenia kan worden gedaan via het e-visumsysteem. Volg deze stappen om je visum aan te vragen:

 1. Ga naar de officiële website van de Keniaanse overheid voor visumaanvragen.
 2. Klik op de sectie “Online Visum” en selecteer het juiste visumtype dat overeenkomt met jouw reisdoel.
 3. Vul het online aanvraagformulier nauwkeurig in en zorg ervoor dat je alle vereiste documenten bij de hand hebt.
 4. Betaal de visumkosten via een veilige betaalmethode die wordt aangeboden op de website.
 5. Dien je visumaanvraag in en wacht op de goedkeuring.

Het is belangrijk om te onthouden dat het aanvraagproces tijd kan kosten, dus zorg ervoor dat je dit ruim van tevoren regelt.

Vereiste documenten en kosten

Bij het aanvragen van een visum voor Kenia zijn er bepaalde documenten die je moet verstrekken. Zorg ervoor dat je de volgende documenten gereed hebt:

 1. Een geldig paspoort met minimaal 6 maanden geldigheid na de geplande vertrekdatum.
 2. Een recente pasfoto conform de specificaties van de ambassade.
 3. Bewijs van voldoende financiële middelen om je verblijf in Kenia te bekostigen.
 4. Bevestiging van je retourvlucht of doorreis.

De kosten voor een visum variëren afhankelijk van het type visum dat je aanvraagt en de duur van je verblijf. Zorg ervoor dat je de actuele visumkosten controleert op de officiële website van de Keniaanse overheid, de kosten liggen momenteel zo tussen de €50 tot €100.

Veelgestelde vragen over het visum voor Kenia

 1. Kan ik mijn visum bij aankomst verkrijgen?
  Nee, het is niet mogelijk om je visum bij aankomst in Kenia te verkrijgen. Je moet je visum van tevoren aanvragen via het e-visumsysteem.

 2. Hoe lang duurt het voordat mijn visum wordt goedgekeurd?
  De goedkeuringstijd varieert, maar meestal ontvang je binnen enkele werkdagen een reactie op je visumaanvraag.

 3. Kan ik mijn visum verlengen als ik langer wil blijven?
  Ja, je kunt je visum verlengen als je langer in Kenia wilt blijven. Neem contact op met de Keniaanse immigratiedienst voor meer informatie en begeleiding.

 4. Moet ik een visum aanvragen voor mijn kinderen?
  Ja, kinderen hebben ook een apart visum nodig om Kenia binnen te komen. Zorg ervoor dat je hun visum tijdig aanvraagt.

Geniet van je reis naar Kenia!

Nu je alle informatie hebt, kun je vol vertrouwen je reis plannen. Vergeet niet op tijd je visum aan te vragen en zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt. We wensen je een geweldige tijd in Kenia!
Boek direct je vakantie hier.

Vakantie aanbod

 1.485,00

Baobab Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Ukunda (Mombasa-Zuid). u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1485.00 per persoon.

 1.177,00

Southern Palms Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Diani Beach. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1177.00 per persoon.

 1.213,00

Sentido Neptune Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Mombasa. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1213.00 per persoon.