Kenia betalen en valuta

Kenia betalen en valuta

Kenia, een prachtig land gelegen aan de oostkust van Afrika, heeft veel te bieden aan reizigers. Of je nu op safari wilt gaan in een van de wereldberoemde nationale parken, wilt ontspannen op de prachtige stranden, of de bruisende steden wilt verkennen, Kenia heeft voor elk wat wils. Maar voordat je je reis plant, is het belangrijk om meer te weten over betalen en de valuta in Kenia.

De Keniaanse shilling

De officiële valuta van Kenia is de Keniaanse shilling (KES). Als je naar Kenia reist, zul je merken dat de meeste bedrijven en handelaren alleen contante betalingen accepteren in de lokale valuta. Het is daarom verstandig om genoeg shilling bij je te hebben tijdens je verblijf.

Bij de huidge wisselkoers krijg je 146 Keniaanse shilling (KES) voor 1 Euro, klik hier voor de actuele wisselkoers.

Geld wisselen

Om aan Keniaanse shilling te komen, kun je geld wisselen bij banken, geldwisselkantoren of hotels. Banken bieden over het algemeen de beste wisselkoersen, maar het kan handig zijn om ook wat geld te wisselen bij aankomst op het vliegveld voor kleine uitgaven. Zorg er echter wel voor dat je dit doet bij een betrouwbare instantie om oplichting te voorkomen.

Betaalkaarten

Het gebruik van betaalkaarten zoals creditcards en debetkaarten is vrij wijdverspreid in de grote steden en toeristische gebieden van Kenia. Je kunt hiermee betalen in hotels, restaurants en winkels. Houd er echter rekening mee dat niet alle kleine winkels en straatverkopers betaalkaarten accepteren, dus het is altijd verstandig om wat contant geld bij je te hebben.

Geldautomaten

Geldautomaten zijn over het algemeen gemakkelijk te vinden in steden en grotere dorpen. Je kunt hier geld opnemen met je betaalkaart, maar zorg ervoor dat je de kosten en mogelijke beperkingen van je eigen bank controleert voordat je gebruik maakt van een geldautomaat in Kenia.

keniaanse shilling valuta

Onderhandelen

In sommige delen van Kenia, vooral in de lokale markten, is het gebruikelijk om te onderhandelen over de prijzen. Dit kan een leuke ervaring zijn, maar wees respectvol en eerlijk tijdens het onderhandelen. Het is belangrijk om te onthouden dat zelfs een klein verschil voor jou misschien niet veel uitmaakt, maar voor de lokale verkoper wel.

Tips geven

Het geven van tips is niet verplicht in Kenia, maar het wordt wel gewaardeerd. Als je tevreden bent met de service, kun je een fooi geven aan obers, taxichauffeurs en gidsen. Het bedrag is afhankelijk van je eigen oordeel en tevredenheid.

Slotwoord

Nu je meer weet over betalen en de valuta in Kenia, ben je goed voorbereid op je reis. Zorg ervoor dat je genoeg Keniaanse shilling bij je hebt en wees bewust van de verschillende betaalmogelijkheden. Vergeet niet om te genieten van al het moois dat Kenia te bieden heeft en maak er een onvergetelijke ervaring van.

Dit artikel bevat de nodige informatie over betalen en valuta in Kenia, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan. Of het nu gaat om geld wisselen, betaalkaarten gebruiken of onderhandelen over prijzen, deze gids helpt je op weg. Geniet van je avontuur in Kenia en maak er een onvergetelijke ervaring van en boek direct je Kenia vakantie!

vakantie aanbod kenia

 1.485,00

Baobab Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Ukunda (Mombasa-Zuid). u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1485.00 per persoon.

 1.177,00

Southern Palms Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Diani Beach. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1177.00 per persoon.

 1.213,00

Sentido Neptune Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Mombasa. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1213.00 per persoon.