Nationale parken in Kenia

Nationale parken in Kenia

Kenia is een land vol prachtige natuurlijke schoonheid en staat bekend om zijn indrukwekkende nationale parken. Deze parken bieden een ongeëvenaarde ervaring voor natuurliefhebbers en avonturiers. Of je nu wilt genieten van adembenemende landschappen, wilde dieren wilt spotten of gewoon de rust en stilte van de natuur wilt ervaren, de nationale parken in Kenia hebben voor elk wat wils.

Het Maasai Mara National Reserve

Een van de meest bekende nationale parken in Kenia is het Maasai Mara National Reserve. Dit park staat wereldwijd bekend om de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s, waarbij duizenden dieren zich verplaatsen door de uitgestrekte vlaktes op zoek naar voedsel en water. De spectaculaire beelden van deze migratie trekken jaarlijks talloze toeristen aan. Naast de grote migratie biedt het Maasai Mara National Reserve ook een overvloed aan ander wildlife, zoals leeuwen, luipaarden, olifanten en nog veel meer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit park vaak wordt omschreven als de ‘ultieme safari-bestemming’.

Amboseli National Park

Een ander nationaal park dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken is het Amboseli National Park. Dit park is vooral bekend om zijn adembenemende uitzicht op de besneeuwde top van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Het Amboseli National Park biedt niet alleen een prachtig natuurlijk landschap, maar ook een overvloed aan wilde dieren. Hier kun je onder andere olifanten, buffels, giraffen, leeuwen en cheeta’s tegenkomen. Het park is ook de thuisbasis van verschillende vogelsoorten, waardoor het een paradijs is voor vogelliefhebbers.

Het Nakuru National Park

Voor liefhebbers van vogels is het Nakuru National Park absoluut een must-visit. Dit park staat bekend om zijn enorme populatie flamingo’s die zich verzamelen aan de oevers van het meer Nakuru. De felroze kleur van de flamingo’s is een lust voor het oog en zorgt voor adembenemende foto’s. Naast flamingo’s herbergt dit park ook een verscheidenheid aan andere vogelsoorten en wilde dieren, zoals neushoorns, leeuwen, luipaarden en zebra’s. Het Nakuru National Park is dan ook een paradijs voor fotografen en natuurliefhebbers.

Tsavo National Park

Tsavo National Park bestaat eigenlijk uit twee afzonderlijke parken, Tsavo East en Tsavo West. Samen vormen ze het grootste nationale park van Kenia. Beide parken bieden een ongerepte wildernis met een diversiteit aan landschappen, flora en fauna. Tsavo East staat bekend om zijn uitgestrekte savannevlaktes, terwijl Tsavo West wordt gekenmerkt door dramatische rotsformaties en weelderige groene moerassen. In deze parken kun je onder andere leeuwen, luipaarden, olifanten, giraffen, buffels en verschillende antilopensoorten tegenkomen. Tsavo National Park is de perfecte plek voor avonturiers die op zoek zijn naar een authentieke safari-ervaring.

Conclusie

De nationale parken in Kenia bieden een uitzonderlijke reiservaring voor natuurliefhebbers. Of je nu wilt genieten van de jaarlijkse migratie in het Maasai Mara National Reserve, het adembenemende uitzicht op de Kilimanjaro in Amboseli National Park wilt bewonderen, vogels wilt spotten in Nakuru National Park of de diverse landschappen van Tsavo National Park wilt verkennen, Kenia heeft voor elk wat wils. Stap in de wonderlijke wereld van Keniaanse nationale parken en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van de natuur.
Bekijk hier wat de beste reistijd is.

Vakantie aanbod

 1.485,00

Baobab Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Ukunda (Mombasa-Zuid). u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1485.00 per persoon.

 1.177,00

Southern Palms Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Diani Beach. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1177.00 per persoon.

 1.213,00

Sentido Neptune Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Mombasa. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1213.00 per persoon.