Mooiste steden Kenia

Mooiste steden Kenia

Mooiste steden Kenia? Een prachtig land in Oost-Afrika, staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen en diverse culturen. Maar naast de uitgestrekte savannes en indrukwekkende wilde dieren, heeft Kenia ook enkele steden die het ontdekken waard zijn. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de mooiste steden van Kenia.

Nairobi: de bruisende hoofdstad

Onze reis begint in Nairobi, de bruisende hoofdstad van Kenia. Hier vind je een mix van moderne gebouwen, kleurrijke markten en levendige straten. Breng een bezoek aan het Nairobi National Museum en leer meer over de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Vergeet ook niet om het Nairobi National Park te verkennen, waar je dicht bij de wilde dieren kunt komen zonder de stad te verlaten.

Mombasa: de parel van de kust

Vervolg je reis naar Mombasa, gelegen aan de schitterende kust van Kenia. Deze historische stad heeft invloeden van Arabische, Europese en Aziatische culturen, wat zorgt voor een unieke sfeer. Verken de oude stad met zijn smalle straatjes en fascinerende architectuur, en geniet van de prachtige stranden langs de Indische Oceaan. Een bezoek aan Fort Jesus, een UNESCO-werelderfgoed, mag zeker niet ontbreken.

Kisumu: de parel van het Victoriameer

Aan de oevers van het Victoriameer ligt Kisumu, ook wel de “parel van het Victoriameer” genoemd. Deze stad biedt een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht over het meer. Breng een bezoek aan het Kisumu Impala Sanctuary, waar je verschillende diersoorten kunt bewonderen, waaronder impala’s en giraffen. Vergeet ook niet om een boottocht te maken op het Victoriameer en te genieten van de rust en schoonheid van deze plek.

Nakuru: de thuisbasis van flamingo’s

Nakuru staat bekend als de thuisbasis van duizenden flamingo’s en is daarom een must-visit stad voor natuurliefhebbers. Het Nakuru-meer trekt jaarlijks vele vogels aan, waaronder flamingo’s in levendige roze tinten. Naast het meer kun je ook het prachtige Lake Nakuru National Park verkennen, waar je diverse wilde dieren kunt spotten, zoals neushorens, leeuwen en zebra’s.

Eldoret: de atletiekkampioen

Last but not least is Eldoret, een stad die bekend staat om zijn atleten van wereldklasse. Deze stad heeft talloze Olympische medaillewinnaars voortgebracht en staat bekend als de bakermat van het Keniaanse hardlopen. Bezoek het Kipchoge Keino Stadion en kom meer te weten over de Keniaanse atletiekgeschiedenis. Daarnaast kun je genieten van prachtige wandelingen in de nabijgelegen Kerio Valley.

Vakantie aanbiedingen Kenia

 1.384,00

Diamonds Leisure Beach is een 4 sterren accomodatie in Diani Beach. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1384.00 per persoon.

 2.612,00

Hotel The Maji Beach Boutique is een 5 sterren accomodatie in Diani Beach. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 2612 per persoon.

 2.115,00

Hotel The Sands At Chale Island is een 4 sterren accomodatie in Mombasa. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 2115 per persoon.

 6.927,00

Beste van Oost-Afrika (14 dagen) - cat. Standard is een complete rondreis door Kenia. u boekt deze reis direct bij onze partner AfrikaPlus. Nu vanaf 6927.00 per persoon.

 1.306,00

Hotel Neptune Beach Resort is een 4 sterren accomodatie in Mombasa. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1306 per persoon.

 2.765,00

Best Deal Safari & Strand is een complete rondreis naar Kenia. u boekt deze reis direct bij onze partner 333 Travel. Nu vanaf EUR 2765.00 per persoon.