Wat neem je mee naar Kenia?

Het voorbereiden van een reis naar Kenia vereist enige planning. Door essentiële items mee te nemen, kun je ervoor zorgen dat je goed bent uitgerust voor de avonturen die je te wachten staan. Hier zijn een aantal belangrijke dingen die je niet moet vergeten: checklist!

Wat neem je mee naar Kenia

Kleding en accessoires:

Bij het inpakken van je koffer is het belangrijk om rekening te houden met het weer en de activiteiten die je van plan bent te doen tijdens je verblijf in Kenia. Hier zijn een paar kledingstukken en accessoires die je moet overwegen, wat neem je mee naar Kenia?

 1. Luchtige kleding: Kenia heeft over het algemeen een warm klimaat, dus zorg ervoor dat je lichte en ademende kleding meeneemt.
 2. Zonnehoed, pet en zonnebril: Bescherm jezelf tegen de felle zonnestralen met een hoed, pet en zonnebril.
 3. Comfortabele schoenen: Kenia biedt veel mogelijkheden om te wandelen en te verkennen, dus zorg ervoor dat je comfortabele schoenen meeneemt.
 4. Zwemkleding: Als je van plan bent om te genieten van de prachtige stranden of een duik te nemen in een van de vele meren van Kenia, vergeet dan niet je zwemkleding en slippers mee te nemen.
 5. Verrekijker: Kenia staat bekend om zijn prachtige flora en fauna, dus neem een verrekijker mee om de natuur en dieren beter te kunnen observeren. Leg mooie herinneringen vast!
 6. Regenkleding: Het weer in Kenia kan onvoorspelbaar zijn, dus het is verstandig om een lichte regenjas of paraplu mee te nemen.
 7. Zonnebril: Bescherm je ogen tegen de felheid van de zon.
Kleding en accessoires Kenia

Hygiëne en gezondheid:

Het is belangrijk om voor je gezondheid en hygiëne te zorgen terwijl je in Kenia bent. Hier zijn een paar items die je moet meenemen:

 1. Insectenwerende middelen: Kenia heeft verschillende insecten, waaronder muggen die ziektes zoals malaria kunnen overbrengen. Zorg ervoor dat je insectenwerende middelen meeneemt en deze regelmatig gebruikt. Bij voorkeur DEET.
 2. Zonnebrandcrème: Bescherm jezelf tegen de felle zon met een hoge factor zonnebrandcrème.
 3. Medicijnen: Als je specifieke medicijnen gebruikt, vergeet deze dan niet mee te nemen, samen met een reisapotheek met basismedicijnen zoals pijnstillers, verbandmaterialen en diarreeremmers, bij voorkeur ORS.
 4. Vaccinatiebewijs: Controleer welke vaccinaties nodig zijn voor Kenia en zorg ervoor dat je je vaccinatiebewijs meeneemt. Een goede voorbereiding is cruciaal, vooral als het gaat om jouw welzijn!
 5. Toiletpapier en desinfecterende gel: In sommige gebieden van Kenia kan wc-papier schaars zijn, dus het is handig om altijd wat bij je te hebben. Daarnaast kan desinfecterende gel van pas komen wanneer er geen water en zeep beschikbaar is.
 6. Water: We adviseren je geen kraanwater te drinken, het is beter om flessen water te consumeren.
Hygiëne en gezondheid

Reisdocumenten, geldzaken en praktische tips:

Het is essentieel om de benodigde reisdocumenten en geld bij je te hebben tijdens je verblijf in Kenia. Hier zijn een paar belangrijke dingen om te overwegen:

 1. Paspoort: Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is en neem ook een kopie van je paspoort mee.  Verder moet er vooraf reistoestemming worden aangevraagd via het online ETA systeem (Electronic Travel Authorization).
 2. Vliegtickets: Zorg dat je ze vooraf geprint hebt en meeneemt, eveneens je retourticket of een ticket naar je volgende bestemming.
 3. Visum: Check van tevoren of je een visum nodig hebt voor Kenia en regel dit op tijd.
 4. Reisverzekering: Het is altijd verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten voordat je op reis gaat naar Kenia. Soms is een doorlopend reisverzekering goedkoper dan eenmalig afsluiten voor een paar weken. Daarnaast adviseer ik je om malariaprofylaxe te nemen, aangezien malaria in bepaalde delen van Kenia voorkomt. Vergeet niet om een reisverzekering af te sluiten die ook de medische kosten dekt.
 5. Contant geld en fooien: Als je naar Kenia reist, mag je niet meer dan 100.000 KES, cash op zak dragen en als je Kenia weer verlaat mag je maximaal hetzelfde bedrag mee naar huis terugnemen. De Keniaanse munteenheid is de Keniaanse shilling (KES). Zorg ervoor dat je voldoende contant geld bij je hebt, aangezien niet alle plaatsen creditcards accepteren. Geldautomaten zijn meestal beschikbaar in stedelijke gebieden. Het is ook handig om wat Amerikaanse dollars bij je te hebben als back-up. Houd er rekening mee dat het gebruikelijk is om fooien te geven aan gidsen, chauffeurs en ander personeel. De meeste prijzen staan echter vermeld in Keniaanse Shillingen. Dit is het handigste betaalmiddel.
 6. Elektronica: Niets is vervelender dan een stekker die niet past, of een apparaat dat stukgaat. Een reisstekker is een tussenstukje dat je tussen de stekker van jouw apparaat en het buitenlandse stopcontact stopt, zodat je apparaat toch op het stopcontact aangesloten kan worden. In Kenia heb je een Engelse reisstekker nodig. De stopcontacten zijn hier van het type G. Dit is het meest veilige stopcontact ter wereld. De bijbehorende stekker heeft 3 pinnen en is geaard. Zorg er dus voor dat je de juiste stekkers en adapters hebt voor elektronica zoals camera’s, telefoons, powerbanks en laptops.
 7. Bagage: Houd er rekening mee dat de meeste luchtvaartmaatschappijen een limiet stellen aan het gewicht en de grootte van je bagage. Neem niet teveel bagage mee, omdat je tijdens de safari vaak verder reist in een kleinere bus of jeep en weinig bagageruimte hebben.
 8. Communicatie: Controleer of je mobiele telefoon werkt in Kenia en en welke roamingkosten van toepassing zijn. Overweeg om een lokale simkaart te kopen voor goedkopere communicatie om te bellen of te internetten.
 9. Veiligheid: Hoewel Kenia over het algemeen een veilige bestemming is, is het belangrijk om waakzaam te blijven en de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Vermijd afgelegen gebieden ’s nachts, draag geen opvallende sieraden en let op je persoonlijke bezittingen. Raadpleeg altijd de actuele reisadviezen en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.
Keniaanse shilling (KES)

Conclusie: Met deze essentiële items ben je goed voorbereid op je reis naar Kenia. Geniet van je avontuur in Kenia. Veel plezier!

reis-naar-Kenia

Vakantie aanbiedingen Kenia

 1.672,00

Hotel Neptune Village Beach is een 4 sterren accomodatie in Galu Beach. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1672 per persoon.

 1.636,00

Hotel Diani Sea Resort is een 4 sterren accomodatie in Diani Beach. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1636 per persoon.

 1.444,00

Hotel Neptune Palm Beach Boutique Resort En Spa is een 4 sterren accomodatie in Mombasa. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1444 per persoon.

 1.254,00

Hotel Kilifi Bay Beach Resort is een 3 sterren accomodatie in Kilifi. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1254 per persoon.

 2.041,00

The Maji Beach Boutique is een 5 sterren accomodatie in Diani Beach. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 2041.00 per persoon.

 1.407,00

Hotel The Coconut Beach Boutique Lodge En Spa is een 4 sterren accomodatie in Tiwi. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1407 per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *