Safari reizen voor kinderen in Kenia

We delen graag waarom je wel op reis wil met je gezin naar Kenia! Samen met je kinderen het avontuur en de schoonheid van Kenia ontdekken, tijdens een spannende safari? Deze unieke ervaring biedt jou en je gezin de mogelijkheid om de prachtige natuur, wilde dieren en diverse culturen van dit Afrikaanse land te verkennen. In dit artikel zullen we alle ins en outs bespreken over safari reizen voor kinderen in Kenia.

Safari reizen kinderen giraffe

Vlucht naar Nairobi en entertainment onderweg

Een lange vlucht met kinderen kan uitdagend zijn, maar ook daar zijn oplossingen voor. Er zijn tal van manieren om je kinderen te vermaken tijdens de vlucht naar Nairobi. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van kleurboeken, snacks en kleine spelletjes. Daarnaast bieden veel luchtvaartmaatschappijen ook eigen entertainment aan boord, speciaal voor kinderen.

Safari reizen kinderen vliegtuig

Voorbereidingen voor een rondreis met de kinderen door Kenia

Het is begrijpelijk dat ouders zich zorgen maken over de veiligheid van hun kinderen tijdens een vakantie in Kenia. Maar geen paniek! Er zijn genoeg maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je kinderen veilig en gezond blijven tijdens de reis. Lees onze pagina’s over vaccinaties.

De perfecte bestemming voor een familievakantie

Kenia is de ideale bestemming voor een familievakantie vol avontuur en educatie. Het land staat bekend om zijn indrukwekkende 23 nationale parken en 28 nationale reservaten, bekendste zijn de wereldberoemde Masai Mara National Reserve en Amboseli National Park. Hier kunnen kinderen niet alleen genieten van het zien van wilde dieren zoals leeuwen, olifanten en giraffen, maar ook leren over het belang van natuurbescherming.

Safari reizen kinderen natuur

Kindvriendelijke accommodaties

Voor gezinnen met kinderen zijn er in Kenia tal van kindvriendelijke accommodaties beschikbaar. Van luxe lodges tot comfortabele tentenkampen, er is voor ieder wat wils. Deze accommodaties bieden niet alleen comfortabele faciliteiten, maar ook speciale activiteiten en spelletjes voor kinderen. Zo kunnen ze naast de safari’s ook genieten van zwembaden, speelplaatsen en andere vormen van entertainment.

Safari reizen zwemmen kinderen

Educatieve safari’s met ervaren gidsen

Tijdens de safari’s worden gezinnen begeleid door ervaren gidsen die gespecialiseerd zijn in het werken met kinderen. Ze zullen niet alleen de weg wijzen naar de beste plekken om wilde dieren te spotten, maar ook educatieve informatie delen over de flora en fauna van Kenia. Kinderen kunnen vragen stellen en leren over de verschillende diersoorten, hun habitat en het belang van natuurbescherming.

Safari reizen national park kinderen kenia

Unieke culturele ervaringen

Naast de prachtige natuur biedt Kenia ook unieke culturele ervaringen voor gezinnen. Breng een bezoek aan traditionele Masai-dorpen en maak kennis met de lokale bevolking. Leer over hun tradities, dansen en ambachten. Deze interactie met de lokale gemeenschap zal zeker een diepe indruk achterlaten bij kinderen en hun begrip van andere culturen vergroten.

Safari reizen eten fruit kinderen

Praktische tips voor safari reizen met kinderen

  • Zorg voor voldoende bescherming tegen de zon, muggen en andere insecten.
  • Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen tijdens de safari’s.
  • Kleed jezelf en je kinderen in lichte, ademende kleding en draag comfortabele schoenen.
  • Respecteer de natuur en de wilde dieren door ze op gepaste afstand te observeren.
  • Er is (bijna) geen tijdverschil, in de zomertijd één uur later dan in Nederland, in de wintertijd twee uurtjes later, voordeel is dat je kinderen geen Jetlag hebben na een lange reis.
  • Zorg voor afwisseling in je reisplanning, zodat er genoeg activiteiten zijn waar ze enthousiast over kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een safari, een bezoek aan lokale markten of een boottocht.
  • Plan tijdens de reis voldoende rustmomenten, zodat je kinderen niet oververmoeid raken. Zorg ervoor dat ze voldoende slaap krijgen en genoeg tijd hebben om te ontspannen.
  • Neem een wereldstekker mee: type G, voor het laden van de tablet of telefoon.

Tot slot

Een safari reis met kinderen in Kenia is een onvergetelijk avontuur dat zowel leerzaam als spannend is. Maak de reis educatief! Door de prachtige natuur, wilde dieren en unieke culturele ervaringen zullen zowel jij als je kinderen een diepe waardering ontwikkelen voor de schoonheid van dit land. Betrek ze bij het plannen van activiteiten en laat ze zelf ontdekken. Zorg ervoor dat je je goed voorbereidt en geniet van deze once-in-a-lifetime ervaring met je gezin.

Vakantie aanbiedingen Kenia

 1.133,00

Hotel Diani Reef Beach Resort En Spa is een 5 sterren accomodatie in Mombasa. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1133 per persoon.

 1.292,00

PrideInn Paradise Beach is een 4 sterren accomodatie in Shanzu. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1292.00 per persoon.

 1.087,00

Bamburi Beach is een 3 sterren accomodatie in Mombasa. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1087.00 per persoon.

 1.492,00

Resort Jacaranda Beach is een 4 sterren accomodatie in Watamu. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1492 per persoon.

 1.515,00

Diamonds Dream of Africa is een 5 sterren accomodatie in Malindi. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1515.00 per persoon.

 1.213,00

Sentido Neptune Beach Resort is een 4.0 sterren accomodatie in Mombasa. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1213.00 per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *